Trump vann debatten — trots allt

Trump vann nattens presidentdebatt, trots att

  • Han blev provocerad av Hillary som nedlåtande kallade honom Donald istället för Mr. Trump som hade varit det normala
  • Han inte gjorde en helgjuten insats och verkade bli stressad, åtminstone i början
  • Han inte utnyttjade en del uppenbara möjligheter till angrepp
  • Debatten var riggad: moderatorn ställde inte mindre än 3 eller 4 gånger svåra anklagelser kamouflerade som frågor till Donald, ex. varför han inte lämnade ut sin deklaration och om ”birther”-kontroversen, medan Hillary inte fick en enda fråga om Benghazi, sin hälsa, sina brott med e-mail-servern och de lögner och förstöring av bevis hon har gjort i samband med det. Moderatorn avbröt publiken när de jublade för Trump, men när de gjorde samma sak för Clinton, var han tyst. Moderatorn ”rättade” också partiskt och felaktigt Trump när det gäller frågan om ”frisk and search”, men till skillnad från Romney för 4 år sedan, gav Trump svar på tal.

Trots allt detta vann Trump enligt de flesta online-undersökningar stort. Och detta var troligen hans sämsta debatt av de tre. Nu är han varm i kläderna.

P. S. Hur låg nivån är i debatterna både i USA och Sverige har inte undgått någon. Personligen tycker jag att man måste återgå till ett klassiskt debattformat, där varje kandidat får x antal minuter till anförande och y antal minuter till svar i varje ämne, plus inledande och avslutande anförande. Moderatorerna påverkar för mycket och stör debatten. All faktakoll och all spin av media kan ske när debatten är klar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s