Nytt vansinnigt förslag från Moderaterna: ”Oanmälda hembesök från staten”

Anna Kinberg Batra har nu lagt fram ett förslag där man ska ge statligt anställda rätt att göra oanmälda hembesök hos bidragstagare. Det luktar Gestapo lång väg. I stället borde politikerna utforma system som inte är så lätta att fuska med. Eller gör om systemen från grunden om de fungerar dåligt. Att övervaka på detta sättet är inte bara extremt kostsamt, det är kränkande mot individer som i en del fall redan är svaga mentalt, och det är en maktutövning av staten som går över alla rimliga gränser. Om brottslighet misstänks ska det göras en polisanmälan och brottsutredning vidtas. Att återinföra tjänstemannaansvaret och andra repressalier mot de ansvariga skulle också stävja många av de felaktiga beviljningar som de facto förekommer.

Oanmälda hembesök hos dem som lever på försörjningsstöd och krav på att söka jobb på annan ort direkt. Det är Moderaternas senaste förslag för att minska bidragsberoendet.

Vad Moderaterna i stället borde göra för att få ut folk i arbete är att skapa en näringslivspolitik för framtiden. Att sänka skatter, skapa bra infrastruktur, ha ett bra utbildningssystem samt bostäder dit folk kan flytta är betydligt viktigare för att skapa jobb än att övervaka människor i försörjningsstöd. Jobbmarknaden handlar både om efterfrågan och utbud.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/m-oanmalda-hembesok-ska-minska-bidragsfusk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s