EU-parlamentets ordförande tvingas nu erkänna: ”Kristna inte säkra i Europa”

Schulz concluded that the Christian persecution “should shake us up”… and acknowledge, “that on our continent, Christians are not safe.”

Kristna är världens mest förföljda grupp (obs! inte folkgrupp, varken muslimer eller kristna utgör en folkgrupp utan en åsiktsgrupp). Det är främst i länder med muslimsk befolkning, vilket allt mer gör kristna i Europa utsatta. Läs mer här: http://www.libertynewsnow.com/christians-at-risk-of-genocide-at-hands-of-radical-islam/article2918

GP skriver idag en ledare i ämnet:

Förföljelsen av kristna är ett globalt problem. Men Sverige förmår knappt agera ens när det sker här.

Förra veckan skrev journalisten och aktivisten Nuri Kino om problemet med att islamister trakasserar kristna asylsökande i Sverige (SvD 3/12).

En del reagerar med förvåning: Hur kan människor som har flytt från krig och förtryck, själva ägna sig åt förföljelse på den plats där de hoppas få skydd? Dessvärre finns det ingen naturlag som säger att människor blir goda och toleranta för att de har flytt från krig. Det mänskliga är tvärtom att ta med sig sitt hat, sina fördomar och sin inskränkthet vart man än reser.

Det verkligt upprörande är att det svenska samhället inte reagerar hårdare. Det verkar inte finnas någon som helst beredskap för hur den här sortens situationer ska hanteras.

– See more at: http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.2918195-susanna-birgersson-flykt-ar-ingen-ursakt-for-att-fortrycka-andra#sthash.e8Vljqlk.dpuf

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s