Moderaterna driver oppositionspolitik i medierna istället för i riksdagen

Moderaternas (påstådda) kursomläggning i invandringspolitiken de senaste dagarna har hyllats av de mer nyktra skribenterna i Sverige, medan den har attackerats på falska grunder av vänsterns migrantaktivister. (Det kan knappast vara juridiskt fel att bryta mot Dublinförordningen och Schengen, om de andra medlemmarna av samma avtal fullständigt struntar i reglerna! Ett avtal gäller bara så länge båda parter håller vad som avtalats.)

Men att bedriva oppositionspolitik i medierna är inte värdigt en demokrati och inte värdigt det svenska folket. Framförallt är det inte värdigt de väljare som lade sin röst på M. Det är också strategiskt och taktiskt klantigt av Moderaterna, eftersom media i Sverige så totalt domineras av kulturradikal, postmodern vänster. Att spela på bortaplan och på motståndarens planhalva är inte särskilt smart om man vill nå resultat.

Om man däremot använder sig av riksdagen, så slipper man inte bara denna vänsterdiskurs, man kan dessutom få igenom sin politik och komma i regeringsställning! Svenska väljare bör fråga sig varför ett seriöst demokratiskt parti väljer att bedriva sin politik utanför den av folket därtill valda folkförsamlingen. All makt utgår från folket. Folket väljer representanter till riksdagen. Så enkelt är det. Det är inte i Aktuellt-studion eller Agenda-studion politiska beslut fattas, det är i riksdagen.

Vill inte M regera med stöd av folket (SD-väljare är också en del av folket), så bör man försöka bilda en samlingsregering med S. Vill man inte något av detta bör man också sluta bedriva låtsats-opposition i media. Samt sluta göra uppgörelser med S och MP för att 2 veckor senare kritisera samma politik för att inte fungera!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s