Sverige på väg mot katastrof, de politiska lösningarna saknas

Man kan undra vad som hade hänt om regeringen Reinfeldt inte hade hade gått på vänsterns problemformulering av SD och sagt ”inte ta i dem med tång” den där gången för cirka 6 år sedan. Om de hade respekterat demokratin och sina kärnväljare istället för att göra upp med MP om världens mest liberala immigrationspolitik. Då hade Sverige fortfarande styrts med demokratisk bas (majoritet mot minoritet) och vi hade haft ett samhälle som kunde hantera stora kriser som den vi nu befinner oss i. Men regeringen Reinfeldt bedrev inte i grunden borgerlig politik. De hade makten i åtta år men gjorde ingenting för att bryta den vänsterdominans som har fått dominera precis alla områden i det svenska samhället förutom fördelningspolitiken (löntagarskatter och transfereringar). Regeringen Löfvén är förstås ännu mer inkompetent, utan några som helst svar eller lösningar på en katastrofsituation, som inte bara är akut utan kommer påverka samhället på mycket lång sikt. Lösningen: att tro att någon annan ska ta ansvar för vår ohederliga, orättvisa och havererade migrationsaktivism, är totalt impotent och ett symtom på ett land som saknar all moralisk och intellektuell förmåga.

EU kommer inte att rädda Sverige. Det krävs inget mindre än en radikal omläggning av både svensk och europeisk flyktingpolitik. I somras talade de tyska myndigheterna om 800 000 asylsökande. Därefter har kalkylerna bara stigit och i början av oktober låg prognosen på 1,5 miljoner människor. 40 000 asylsökande bor i tält och allt fler söker sig mot Sverige. Över 1 000 asylsökande anländer varje dag och många fler uppges vänta i Rostock på att ta färjan till Sverige.

Men här är mottagningsplatserna nu definitivt slut, och alla delar av mottagningssystemet spänt till bristningsgränsen. Situationen var ansträngd för ett år sedan. Det hindrade oss inte att nå dagens långt mer pressade situation. Och tyvärr finns det heller ingen välvillig naturlag som säger att utvecklingen inte fortsätter i samma riktning framöver.

Regeringen ska be EU om pengar och Stefan Löfven har vädjat om att Sverige, i likhet med länder som Grekland och Italien, ska få avlastning. Europeiska rådets ordförande Donald Tusk har uttryckt förståelse, men precis som tidigare saknas den nödvändiga viljan hos övriga EU-länder.

– See more at: http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.2887332–den-nodvandiga-viljan-saknas-hos-ovriga-eu-lander-#sthash.DIGo2Ec5.dpuf

Tyvärr kan inte svenska folket vänta sig någon hjälp av oppositionen som sitter med armarna i kors och ser Sverige krascha, i stället för att fälla regeringen och regera själva med stöd av den icke-socialistiska majoriteten i riksdagen. I Finland, Norge och Danmark regerar borgerliga regeringar med stöd av SD:s ”systerpartier”. Detta svenska agerande är inte att ta ansvar för sin roll som opposition i en demokrati.

Förtroendet i samhället urholkas och folk- och åsiktsgrupper ställs emot varandra.

Men myndigheterna missköter sina uppgifter i migrationskrisens spår. Lagarna gäller inte längre. Så fort det handlar om migranter tillämpas inte svensk lag. Hela vår rättsstat framstår som en papperstiger.

Och korruptionen ökar. Svenska pass i tusental hamnar i människosmugglares händer, bidragsfusket ökar i allt från VAB-ande föräldrar till ledare för syrisk-ortodoxa kyrkan som misstänks för bidragsfusk i mångmiljonklassen. Ingen håller på regler längre. Och moralupplösningen börjar i toppen, hos EU (där varken Dublinförordningen eller Schengenavtalet upprätthålls) och sprider sig likt en löpeld nedåt i samhället.

Ockupationer av annans mark framställs som en rättighet i vida kretsar. Allmännyttan låter utländska medborgare gå före svenska i bostadskön. Skolresultaten kommer att sjunka ännu lägre eftersom ingen tycks anse att studiero ska råda under lektionstid. Försäkringskassan har slutat polisanmäla bidragsfusk eftersom så många av de misstänkta kommer från utlandet. Det är bara att köra på! Riv ner, förstör och stjäl är de nya motton som partierna inte tycks ha något emot. Tror verkligen Rothstein att svenska folket kommer ha fortsatt tillit till sådan statsapparat?

http://erixon.com/blogg/2015/11/fortroende-och-tillit-urholkas-snabbt/

Till skillnad mot Dick Erixon som även skrivit en artikel på sin blogg om varför S och M inte borde samarbeta, anser jag dock att det är nödvändigt, om inte de ”borgerliga” partierna vill samarbeta med SD. Då återstår bara S-M: samlingsregering, som vi hade under andra världskriget. M måste välja hur man vill ta ansvar för Sverige: vill man sitta i en samlingsregering, eller vill man sitta i en borgerlig regering med stöd av SD? Välj fort, för Sverige närmar sig randen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s