S måste dumpa Miljöpartiet och ta ansvar för landet

En gång ett pragmatiskt och statsbärande parti, idag känslostyrt och anti-intellektuellt; dessutom med glidning så långt vänsterut i värdefrågor att Erlander och Per Albin skulle rösta på SD.

Det är dags för S att dumpa MP; då öppnas alternativ som inte finns idag.

De folkomflyttningar som pågår just nu är av historiska proportioner. Migrationsverket har flaggat för att hela 180 000 personer kan komma att söka asyl innan nyår. Det är mer än en fördubbling jämfört med förra året – fyra gånger så många som 2012. Inte många av dessa kommer återvända. Man kan räkna med att 80 procent stannar efter överklaganden eller efter att ha gått under jorden. Sedan tillkommer anhöriginvandring.

Statsvetaren Björn Östbring har påpekat att det nuvarande flyktingmottagandet utgör en femdubbling jämfört med 2000-talets snittnivå. Jämfört med 1980- och 1990-talets nivåer talar vi snarare om en tiodubbling. Det är inte heller någon tillfällig ökning kopplad till Syrienkrisen. Bara en tredjedel uppger sig ha syriskt ursprung.

[…]Vi har fått en klass av symbolanalytiker som sätter språk och ord högre än verkligheten. Som värderar vilja högre än konsekvens. Kontrasten mot en tidigare svensk tradition av problemlösning och pragmatism är slående. Den här motsättningen skär sedan flera år rakt igenom det socialdemokratiska partiet. Maktbalansen har dock rubbats av regeringssamarbetet med Miljöpartiet. MP förkroppsligar den nya anti-realismen. Kärnkraftsmotståndet är till exempel mer en symbolfråga än något annan, liksom partiets rovdjurspolitik. Men framförallt har Miljöpartiet, enligt källor i regeringskansliet, hittills bromsat alla åtgärder som skulle kunna minska migrationen till Sverige – exempelvis tillfälliga uppehållstillstånd, hårdare id-krav och gränskontroller.

– See more at: http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2864247-dags-att-dumpa-miljopartiet#sthash.0x3FKxFg.dpuf

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s