Partiledardebatten — tre vägval för Sverige

Till att börja med, är det inte dags att avskaffa denna debattform och ge var och en av partiledarna en viss tid för varje ämne istället för dessa ständiga soundbites och beskyllningar där ingen får möjlighet att förklara eller försvara? Hur mycket debattid fick Åkesson igår? Sammanlagt 1 minut möjligen. Löfvén och Batra fick mest men sa lite av substans, det var ”käbbel” som vanligt.

Här är kontentan:

Den socialistiska sidan vill utnyttja invandringen för att importera nya väljargrupper men framförallt för att försätta landet i kris så att planekonomi kan införas och på sikt socialism. De enda två gångerna vi har haft planekonomi i Sverige under de senaste hundra åren var under kriserna som skapades av de två världskrigen.

Den borgerliga sidan vill utnyttja invandringen för att slå sönder välfärdsstaten och skapa en låglönemarknad för företagen. De vet att en demokratisk välfärdsstat inte kan upprätthållas med enorm invandring. På lång sikt vill de se Sverige alltmer internationaliserat, mer som en marknadsenhet i större politiska och ekonomiska och militära unioner.

Medan dessa båda sidor käbblar och sysslar med politiskt taktiserande går Sverige mot en kollaps.

Angående NATO så försökte Jimmie Åkesson flika in något som ingen journalist har varit tillräckligt ärlig att skriva om. Nämligen att NATO inte accepterar länder som satser en så liten del av BNP på försvaret som Sverige gör. Det innebär att ett NATO-medlemskap skulle innebära en stor ökning av vår försvarsbudget. Så varför inte genomföra denna ökning själva och behålla vår självständighet istället?

Vi har alltså en djupt oärlig debatt där de två dominerande blocken driver ett cyniskt chicken-race med Sverige som insats och där priset är ett mycket stort paradigmskifte för vårt land oavsett vem som vinner. Sverigedemokraterna, det tredje blocket, förespråkar en återgång till nationalstaten och ett fungerande välfärdssamhälle.

Nej Stefan, det är inte bara käbbel, DET ÄR SVERIGE!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s