Låt DÖ döden dö

De borgerliga partierna har frivilligt gett upp sin makt genom att åta sig att släppa fram regeringens budget. Det finns ingen garanti för att Socialdemokraterna kommer att hedra överenskommelsen om partiet hamnar i opposition efter valet 2018. Statsminister Stefan Löfven har inte gjort sig känd för att hålla sina vallöften. Om S överger DÖ efter valet har borgerligheten förgäves avhänt sig politiskt inflytande i en till två mandatperioder.

KDU:s ordförande Sara Skyttedal har uttryckt det som att: ”om inte Decemberöverenskommelsen dör finns det en överhängande risk att vi gör det i stället”.

– See more at: http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.2855860-naomi-abramowicz-lat-do-ga-i-graven#sthash.Lli34rFg.dpuf

Faktum är att KD:s väg ut ur riksdagen påbörjades redan när man omvalde Göran Hägglund i stället för Mats Odell för några år sedan. Partiets enda räddning ut ur den kulturmarxistiska återvändsgränd man nu hamnat i är att inte bara riva upp DÖ, utan hoppa av Alliansen, och bli ett fristående borgerligt parti, på kristen och traditionell grund. De skulle då utgöra det enda borgerliga partiet i Sveriges riksdag (undantaget Sverigedemokraterna), och skulle utan minsta ansträngning kunna utforma en politik som lockar 15-20% av väljarkåren. Det finns nämligen många väljare som aldrig kan tänka sig att rösta på SD, hur värdelösa de andra partierna än blir. Och allt som krävdes vore en återgång till sunt förnuft och borgerliga värderingar. KD bör sedan efter valseger för Alliansen i nästa val (extraval eller 2018) agera som fristående stödparti tillsammans med SD. Då kan man uppnå en större flexibilitet i utformningen av politiken än om SD är det enda stödparti. Och framförallt skulle vi åter kunna andas ut och leva i ett demokratiskt land där folkvilja får styra.

Om KD dock väljer sin nuvarande väg framåt, kommer partiet sannolikt åka ur riksdagen vid nästa val.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s