Hur kommer det sig att kyrkor som accepterar homosexuella och kvinnliga präster inte längre är kristna?

Jo, svaret är ganska enkelt. Om man accepterar kvinnor som präster och homosexualitet, så måste man gå emot tydliga och viktiga avsnitt i Bibeln, mer specifikt Jesus (Gud), Moses och aposteln Paulus. Att man går emot dessa tre är inget att fnysa åt. Moses är ju den av Gud utsedda grundaren av judendomen och kristendomen, Jesus är ju Guds son och Gud själv som en del av treenigheten och Guds ord, och Paulus är ju den från teologisk synpunkt absolut viktigaste aposteln, varpå för övrigt en stor del av den Svenska kyrkans själva grundläggning (som en del av reformationen) vilar.

Men om man går emot så viktiga personer och avsnitt i Bibeln, då måste man motivera det med att ifrågasätta hela Bibelns auktoritet. Och då har vi inte längre med kristendom att göra, utan något annat.

Om man i stället för att följa Guds ord väljer att följa sitt eget hjärta, så har man valt att inte vara kristen, och man har kanske aldrig varit kristen från första början.

Det är därför inte förvånande att den öppet homosexuella ”biskopen” Eva Brunne (hon kan inte vara biskop enligt Guds ord) förespråkar att krucifixet tas bort och ersätts med bönepil mot Mecka.

http://www.varldenidag.se/nyhet/2015/09/25/Biskop-foreslog-Meckamarkering-i-Stockholmskyrka

http://kyrkligating.blogspot.se/2015/09/334-ganska-anmarkningsvart.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s