Boken som alla ateister borde läsa: The Atheist Who Didn’t Exist — Andy Bannister

The Atheist Who Didn't Exist (häftad)

”En fläkt med frisk luft” står det som omdöme på omslaget till den här boken. Ja, det är sannerligen en träffande beskrivning, för vem hade kunnat tro att det gick att skriva en debattbok om Guds existens och ateism på ett så lättsamt och humoristiskt sätt? Alla fan av brittisk humor kommer här att få många skratt under läsningen!

Jag upplever att boken i första hand är skriven som ett försvar mot de nya ateisterna, men den fungerar i lika hög grad som en positiv plädering för Guds existens. Så här skriver författaren själv:

But now … it’s a different fundamentalism that needs deflating: atheism, or at least the New Atheist flavour of it. When you are so convinced of your own self-righteousness, intellectual superiority, and sheer sophistication that your arguments become as bad as some of those I have collected for this book, something has gone badly wrong.

Det finns också rekommendationer om vidare läsning i slutet av varje kapitel. Så oavsett om du är ateist, agnostiker eller troende är detta en högst läsvärd och underhållande bok.

Betyg: 5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s