Grannprotest mot asylboende i Uppsala

– Ingen av oss i området har fått någon information av kommunen om de här planerna, säger Mehmet Yildiz.

De är själva invandrare och driver en rörelse i köpingen sedan tio år tillbaka. De har full förståelse för att ungdomarna behöver ha någonstans att bo men tycker att det är fel att placera boendet i villabebyggelse.

– Det som oroar oss mest är brandsäkerheten som inte uppfyller kraven. Vi ser hur ungdomarna hoppar ut genom fönstren och röker och kastar fimpar på marken, säger Naciye Yildiz.

– Alldeles nyligen slängdes det in brandbomber mot två asylboenden och samma sak kan hända här, tillägger Mehmet Yildiz.

Han berättar att han har svårt att sova på grund av oron och att hög musik gör att familjen drar sig för att sitta ute på altanen.

– En del av rummen som ungdomarna bor i vetter mot vårt hus. De har persiennerna neddragna och det är obehagligt att inte kunna vara privat.

De är också oroade över att marknadspriset på villorna i området kommer att sjunka om boendet blir permanent, samma oro som grannarna till det planerade boendet i Svanby uttryckte.

– Alla här har lagt ned flera miljoner på sina villor, de pengarna får vi aldrig tillbaka om det blir ett asylboende här, säger Naciye Yildiz.

http://www.unt.se/start/ny-grannprotest-mot-asylboende-3788031.aspx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s