The influence — Matt Slick

The influence, ”Inflytandet”, är en bok skriven av den kristne apologeten Matthew Slick, densamme som driver den i mångt och mycket utmärkta sajten CARM.ORG. Slicks debutbok är långt ifrån ett hafsverk, även om det märks att han inte är en rutinerad författare. En brist som avslöjar det, är att han inte är förtjust i att ”döda sina älsklingar”, eller kanske snarare att stryka i texten. Flera actionscener och dialogscener drar ut på tok för långt i en annars rappt och spännande berättad bok.

Boken handlar om ett par, man och kvinna, som via övernaturliga väsens, änglars och demoners, inflytande dras till Gud och den kristna tron. Vägen dit är dock lång och boken har en fartfylld och spännande intrig. I boken vävs också en del teologi in, något författaren behärskar. Han är kalvinist, något som väl avspeglar sig i hela boken i form av predestinationen som får en framträdande plats. Det stör inte mig. Predestinationsläran är omstridd, men inte en skiljelinje mellan kristna. Själv håller jag öppet hur mycket fri vilja vi har i valet av Gud och Guds val av oss, att det inte sker helt utan Guds inblandning tycker jag dock är klart både av personlig erfarenhet och Bibeln.

Skildringarna av änglarna och demonernas interaktion med den fysiska världen i den här boken är väldigt konkreta och handgripliga. Om det är så det går till låt vara osagt, men det är nog så man får skildra det om det ska gå att berätta i en underhållningsbok.

Finns att köpa som e-bok till ett mycket blygsamt pris via Google Play.

Betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s