En kommentar till Dagen-artikeln och ”Homosexuella kommer till helvetet”-artikeln

Efter att Dagen publicerade debattartikeln om Bibelns syn på homosexualitet, var inte media sena med att basunera att

”Homosexuella kommer till helvetet”

allt för att vanhedra kristendomen i vanligt folks ögon. Man hakar förstås upp sig på att de har skrivit att homosexualitet är en synd, men förstår inte två grundläggande saker i kristendomen. 1. Alla människor, homosexuella eller ej, är syndare. 2. Frälsning nås inte primärt genom att avhålla sig från synd eller goda gärningar, utan genom tron på Jesus som Guds son i treenigheten, hans död och uppståndelse på korset, då han tog deras straff som tror på honom.

Med andra ord, alla som inte tror, kommer till helvetet. Sedan exakt vad helvetet innebär, kan faktiskt diskuteras, läs mer om det här.

För mig är det solklart att homosexualitet är en synd enligt den sanna kristna tron. Men att från det hävda att alla som praktiserar homosexualitet automatiskt kommer till helvetet är nog fel. Ännu mer fel har den biskop som nu uttalat sig och menar att homosexualitet inte är synd.

P. S. I grunden förstår jag inte problemet. De som inte tror på kristendomen såsom den har uppenbarats i Guds ord, dvs Jesus, behöver ju inte vara kristna, de kan välja en annan religion eller vara ateister, så varför tar de så illa vid sig om någon kristen uttalar sig så här. Det är väl hans sak och hans tro! Ingen kristen förespråkar här några världsliga straff mot homosexuella, utan det är i andligt hänseende man talar.

P. S. 2 Här är en videointervju med Rosaria Butterfield, en före detta ”homosexuell” radikalfeminist som numera är kristen och gift med en pastor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s