Masthuggskyrkan upplåter sin mark till EU-tiggare

Nej, det är inget aprilskämt, trots att det är 1 april och man önskar att det vore det. Se artikeln från församlingsbladet nedan!

Husvagn_Masthugget

Man undrar: har inte kyrkan tillräckligt stora problem med att få besökare till sina Gudstjänster redan? Nu blir det säkert ännu bättre, när de blir antastade av tiggare före och efter andakten… Och jag tänker även på alla göteborgare som brukar gå upp hit för att njuta av den vackra utsikten och ha allmänt trevligt. Blir säkert slut med det nu också.

Hur som helst har kyrkoherden fel (han ljuger, se där bröt han ett Guds bud) då han menar att alla har rätt att vistas i Sverige. Man har som EU-medborgare rätt att vistas max. 3 månader i annat land om man aktivt söker arbete och det anses troligt att personen i fråga har möjlighet att få arbete.

Och sade inte Jesus själv, Matt. 21:13: »Det är skrivet: ‘Mitt hus skall kallas ett bönehus.’ Men I gören det till en rövarkula.»

Kyrkan bör fråga sig vilken deras roll är? Är det en andlig institution eller ett socialkontor. Och förespråkar den frälsning genom goda gärningar eller genom nåd? Tyvärr har protestantiska kyrkor över hela världen allt mer anammat det katolska tänkandet om nåd genom gärningar och ser kyrkan som en frälsande institution varigenom människor kan nå Gud och frälsning. Men detta är helt fel. Det är i en direkt levande, personlig relation med Gud som människor når frälsning. Av Fadern, i Anden, genom Jesus.

P. S. Det är naturligtvis aldrig fel att hjälpa utsatta människor, men det bör också vägas in hur man gör det bäst (”gå, och synda icke mer”) och vilka dessa människor är (”av frukten känner man trädet”). En kravlös godhet är ingen godhet utan snarare godtrogen ondska. Kravlös kärlek är en annan sak. Som kristen älskar man människan men hatar synden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s