Angående Expressens ”avslöjande” av nämndemän — och är islam en sekt?

Expressen kommer med några anmärkningsvärda vinklingar i sin senaste installation av åsiktsförföljelser. Bland annat vill de mena att det inte är tillåtet att tala om ”anti-vitt våld” och vita personer som flyttar från Rosengård. Detta anses rasistiskt eftersom liknande språkbruk används i högerextrema kretsar. Om det är ett ok språkbruk bör endast mätas med den måttstock som kallas VERKLIGHETEN. Jag vill lova, att anti-svenskt våld och språkbruk är ganska omfattande i många stadsdelar i Sverige idag.

Vidare måste alla kommentarer bedömas utifrån det sammanhang de har gjorts i och utifrån det faktum att personen som skrivit trott sig vara anonym. Har vi inte alla någon sagt eller tänkt något för oss själva som vi aldrig skulle stå för utåt eller när vi besinnat oss. Och har vi inte sett och hört hur offentliga personer uttalar sig när de tror att mikrofonen är avslagen. ”Den som är utan synd, kastar den första stenen…”

De två andra kommentarerna handlar egentligen bara om kritik av islam, uttryckt med något pikant språkbruk. Den ena handlar om att islam är en sekt, den andra om att vi ska ”mota Muhammed i grind”.

Knappast förbjudna åsikter eller? Hur var det Expressen, är ni Charlie eller inte?

Angående om islam är en sekt, så kan väl det kanske ifrågasättas eftersom det är en så stor religion, men faktum är att den uppvisar vissa likheter med en sekt. Här är några kriterier för att identifiera en sekt:

  • Man hävdar extra uppenbarelser utanför Bibeln (detta är relevant eftersom islam anser sig bygga på judendomen och kristendomen)
  • Man har en mycket stark uppdelning i ”vi och de”, inte bara andligt utan också världsligt; man skall inte beblanda sig med de ”otrogna”
  • Man förföljer och stöter ut sådana som lämnar gruppen. I islam går man till och med ett steg längre och förespråkar dödsstraff för avfällingar
  • Man har en mycket stark ledare som har oinskränkt makt och anses ofelbar, alltså Muhammed

Alla dessa villkor uppfyller islam, och den kan med andra ord mycket väl kallas en sekt utan att vara fel. Andra har en annan åsikt, men låt debatten föras, inte kvävas.

http://www.expressen.se/nyheter/hagnell-entledigad–fler-under-utredning/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s