Vetenskapliga belägg pekar alltmer mot Gud

I en artikel i Wall Street Journal, som har blivit den mest lästa, delade och kommenterade (en halv miljon delningar och 9000 kommentarer till dags dato) i tidskriftens historia, skriver Eric Metaxas om hur nya vetenskapliga landvinningar alltmer pekar på någon form av skapare! Tro är alltså inte bara förenlig med vetenskap, utan verkar till och med bekräftas av den!

1966 publicerades det ökända numret av Time Magazine med omslagsrubriken ”Is God Dead?” Ända sedan dess har vi fått lära oss av dem som bestämmer och har makten, att Gud bara är en illusion som kommer försvinna i takt med nya vetenskapliga landvinningar. Det visar sig att Gud inte försvinner, och att nya vetenskapliga landvinningar bara ger upphov till alltmer svårbesvarade frågor, frågor som rör vår själva existens.

Samma år proklamerade astronomen Carl Sagan att det fanns två kriterier för att intelligent liv skulle kunna uppstå på en planet: rätt typ av stjärna och en planet på rätt avstånd från solen. Med ungefär en oktillion (1 följt av 27 nollor) planeter i universum borde det ha funnits en septillion (1 följt av 24 nollor) livskapande planeter.

Men trots ett intensivt sökande efter signaler från rymden från andra civilisationer har inget hittats. Förklaringen? Antalet parametrar som krävdes för att liv skulle kunna uppstå på en planet växte, först 10, sedan 20, sedan 50, och idag mer än 200! Sannolikheten att det skulle finnas en enda livgivande planet i hela universum är idag… NOLL! Inte ens vi skulle finnas här, om det bara berodde på slumpen.

Men det är ”värre” än så. Inte ens universum som vi känner det borde existera. Finjusteringen av universums alla konstanter och krafter är så exakt utförd, att möjligheten att vårt universum skulle existera motsvarar att man singlade slant och lyckades få klave 10 quintillioner gånger i rad!

Fred Hoyle, upphovsmannen till termen ”Big Bang”, har senare erkänt att det verkar som ett ”super-intellekt har fifflat med fysiken”.

http://www.wsj.com/articles/eric-metaxas-science-increasingly-makes-the-case-for-god-1419544568

För att läsa hela artikeln utan inloggning verkar det som man måste gå via google, här är en sökning, klicka på översta länken i den:

https://www.google.se/search?q=http://www.wsj.com/articles/eric-metaxas-science-increasingly-makes-the-case-for-god-1419544568&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=XggVVYXuNMX_ygPT_IKYDg#q=Science+Increasingly+Makes+the+Case+for+God

DET STÖRSTA MIRAKLET GENOM ALLA TIDER ÄR ATT VI, ATT UNIVERSUM ÖVERHUVUDTAGET EXISTERAR.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s