Från integration till assimilering

Dick Erixon skriver på sin blogg:

Det första Allianspartierna borde göra är att tala klartext: Invandringen 1) kostar pengar, 2) ökar bidragsberoendet, 3) sänker skolkvaliteten, 4) ökar utanförskapet, 5) kräver liberalare arbetsmarknad och lägre ingångslöner på bekostnad av den “svenska modellen”, och 6) riskerar att skapa allvarliga motsättningar i samhället.

Att erkänna denna verklighet är första steget, även om man anser att andra argument överväger till förmån för en generös migrationspolitik. Att, som hittills, idiotförklara väljarna och tro att man kan lura dem med vilseledande retorik, är främsta skälet till att SD ökar. Visst kan man säga att det är missnöjesröstande, men det är ett missnöje som har saklig grund. Man kan begära större ärlighet av svenska partier.

Det är på tiden att debatten förs i jämnhöjd med människorna. ”Vill ni ha massinvandring och ett Sverige utan välfärd och med motsättningar, som USA, eller vill ni ha massinvandring och socialism; eller vill ni ha begränsad invandring och ett fungerande Sverige med både individuell frihet, näringsfrihet, välfärd och sammanhållning?”

http://erixon.com/blogg/2015/03/fran-integration-till-assimilering/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s