Anmärkningsvärda uttalanden från påven

Man får inte förlöjliga andra människors tro enligt påven! Det får man visst. Vi vet att både katolicismen och islam är falska religioner och då måste man både som ateist, agnostiker och kristen ha rätt att förlöjliga dem, om man nu önskar det vill säga. På samma sätt som de kan kritisera och förlöjliga protestantismen.

Men det är klart, katolska kyrkans syn på religionsfrihet är ju inte direkt lysande ur ett historiskt perspektiv, inkvisitionen och Jesuitorden är något av det mörkaste Europas historia har att uppvisa, vilka upprättades för att behålla makten åt den djupt korrupta katolska kyrkan och att utrota andra religioner, i synnerhet den sanna kristendomen.

Vad gäller islam så arbetar numera katolska kyrkan ekumeniskt och närmar sig även islam, något som borde få alla katoliker som anser sig kristna att lämna katolicismen. Det finns många goda kristna inom katolska kyrkan som inte vill eller kan inse hur avfällig den har blivit/har varit de senaste 750 åren.

Intressant är också att påven här ger en helt ny tolkning av budet ”Vänd andra kinden till”; det lyder numera ”Slå honom på käften”, något vars andemening i det här sammanhanget faktiskt rättfärdigar terrordåden i Paris!

http://www.samtiden.nu/8774/paven-det-finns-granser-yttrandefriheten/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s