Matriarkatet Sverike (2)

Så på vilket sätt är Sverige ett matriarkat? Här är två exempel , som naturligtvis bara är indikatorer på en bakomliggande struktur, från dagens mediaflöde.

1) I morse diskuterade en panel romansviten Min kamp i P1. När en av de manliga deltagarna tog upp att författaren Knausgård hade kritiserat Sverige, kallande det ”fittlandet” med avseende på den feminisering som sker överallt, i det här fallet bebisrytmik som pappan tvingades närvara vid, så invänder en kvinnlig panelmedlem att Knausgård nog egentligen kritiserade sig själv, och nämnda stycken skulle ses som ett slags självkritik och självinsikt. Slutsats: här fungerar feminismen som ett ideologiskt prisma, en överideologi som överprövar allt annat, till och med en individs åsikter.

2) På text-TV läser jag att de norska högerpartierna överväger att ta bort kriminaliseringen av köp av sexuella tjänster. Motiveringen är, och jag citerar nu fritt text-TV:s text, som alltså inte återger de norska partiernas terminologi: ”Därför att lagen har lett till att kvinnorna och pojkarna som säljer sex har blivit mer utsatta för våld och mer beroende av hallikar.” Slutsats: när en kvinna säljer sex är hon en kvinna, men när en man säljer sex är han en ”pojke”*, ty en man är alltid per definition i överläge enligt den feministiska ideologin om patriarkala strukturer. Detta är naturligtvis nonsens.

* Texten syftar uppenbart inte på pojkar, för några planer på att avkriminalisera sexköp från minderåriga eller pedofili finns inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s