Stöd litteraturen, gå med i bokklubb!

Om man är trött på bästsäljarkulturen inom bokbranschen och har svårt att hitta fram till de rätta böckerna, så är ett gott tips att gå med i en bokklubb. Då får man information om nya böcker gratis ett antal gånger om året. Motprestationen är ganska beskedlig, se nedan. Dessutom stöder man de lite mindre förlagen och deras utgivning. Jag var själv skeptisk till bokklubbar, men kan efter att ha provat ett antal år rekommendera dem. Tricket är att dra nytta av deras introduktionserbjudanden och gå med då det finns böcker där som man verkligen vill ha. Det är därför en bra idé att bevaka deras hemsidor för att se vilka böcker som erbjuds.

Clio — ”Den historiska bokklubben”. Har både storsäljare och en hel del lite mer udda böcker som man troligtvis aldrig skulle få reda på annars. Köpkrav: en bok om året. Sveriges bästa bokklubb. (Om man gillar historia och kulturhistoria.)

Böckernas klubb — Mer blandat och fler bästsäljare än Clio, men å andra sidan är alla genrer representerade. De har bokrea en gång om året där man kan göra bra fynd. Köpkrav: två böcker under det första medlemsåret.

Det är de klubbar jag är medlem i och rekommenderar, men det finns många andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s